Derniers visiteurs de lanco

lanco dernier(s) visiteur(s)

malenon

malenon

20.01.2015

Faits et chiffres sur le mouflon d'AmériqueMouflon d'Amérique (Ovis canadensis) sont l'une des deux espèces de moutons de montagne en Amérique du Nord. Ils varient en couleur du brun clair au brun foncé ou grisâtre, et avoir un croupion blanc et doub... [plus]
Lu 3345 fois | 0 commentaires

lanco

lanco

Visiteurs

15 visiteurs depuis 20.01.2015

Vie amoureuse

Je ne le dévoile pas

Commentaires
Login
lanco
lanco 20.01.2015 à 12:57
Basiese feite oor Bighorn Sheep
Bighorn skape (Ovis canadensis) is een van twee spesies van die berg skape in Noord-Amerika. Hulle wissel in kleur van ligbruin tot grys of donker bruin, en het 'n wit kruis en voering op die rug van al vier bene. Bighorn skape kry hul naam van die groot, geboë horings op die mans, of ramme. Hulle is bekend vir hul vermoë om hoë, steil, klipperige berg gebiede te klim.
dieet

Bighorn skape eet verskillende voedselsoorte, afhangende van die seisoen. Gedurende die somer, het hulle bly staan op grasse of biesies. Gedurende die winter hulle eet meer houtagtige plante, soos wilgerboom, salie en haas kwas. Desert Bighorn skape eet BRUSHY plante soos woestyn holly en woestyn kaktus.
bevolking

Basiese feite oor Bison
Miljoene bison keer 'n donderslag in Noord-Amerika. Hierdie massiewe diere, wat gekenmerk word deur hul lang, ruig bruin kledingstukke het swak sig, maar akute verhoor en 'n uitstekende sin van die reuk.

Histories het die Amerikaanse bison het 'n noodsaaklike rol in die vorming van die ekologie van die Groot Vlaktes. Hulle wei swaar op moedertaal grasse en die grond versteur met hul hoewe, sodat baie plante en diere om te floreer. Prairie honde verkies gebiede bewei deur bison waar die gras is kort, sodat hulle kan 'n uitkyk te wees vir honger roofdiere hou, en wolwe keer staatgemaak op bison beeste as 'n belangrike bron van voedsel. Vandag is die wilde bison maak van 'n klein comeback in 'n paar verspreide plekke, maar hulle moet meer ruimte om rond te loop.
dieet

Bison eet hoofsaaklik grasse en biesies.
bevolking

Het jy geweet?

Die roetes uitgekap deur diere soos bison en takbokke in hul seisoenale migrasie gevorm sommige van die vroegste opspoorbaar paaie in die Amerikaanse wildnerness, en is gevolg deur inheemse Amerikaners, ontdekkingsreisigers en pioniers.

'N geskatte 20-30.000.000 bison sodra die Noord-Amerikaanse landskap van die Appalachen oorheers die Rockies, van die Gulf Coast Alaska. Verlies aan habitat en ongereguleerde skiet verminder die bevolking tot net 1091 deur 1889. Vandag, ongeveer 500,000 bison lewe in Noord-Amerika. Maar die meeste van hulle is nie suiwer wilde bison, maar is gekruis met vee in die verlede, en is semi-mak nadat hy opgewek as vee vir baie geslagte op plase. Minder as 30,000 wilde bison is in bewaring beeste en minder as 5000 is nie omhein nie en die siekte-vry.
Range & Habitat

Hoewel bison eens gebrul oor groot dele van Noord-Amerika, vandag is hulle "ekologies uitgesterf" as 'n wilde spesies regdeur die meeste van hul historiese reeks, behalwe vir 'n paar nasionale parke en ander klein wild gebiede. Yellowstone Nasionale Park het die grootste bevolking van die wilde vlaktes bison (ongeveer 4000), en Wood Buffalo National Park het die grootste bevolking van die wilde hout bison (ongeveer 10,000). Met die hulp van verdedigers, twee klein troppe van suiwer, wilde Yellowstone bison is onlangs hervestig na Fort Peck en Fort Belknap Indiese besprekings.
gedrag

Het jy geweet?

A bison se dik pels bied 'n groot beskerming teen die harde elemente van die Amerikaanse vlaktes. Hul winter jas is so dik en goed geïsoleerde dat sneeu hul rug kan dek sonder smelt.

Bekend vir die groot afstande roaming, bison beweeg voortdurend as hulle eet. Die vroue, of koeie, lood familie groepe. Bulle bly alleen of in klein groepies vir die meeste van die jaar, maar weer by die groep tydens paartyd.

Bison is aangepas vir die uiterste weerstoestande van die Groot Vlaktes, van die somer hitte te winterkoue en Blizzards. In die winter, kan bison grawe deur diep sneeu met hul koppe die plantegroei hieronder te bereik.

Bison dikwels vryf, rol en wentel. Wentel skep 'n piering soos depressie in die aarde genoem wentel. Dit was eens 'n algemene kenmerk van die vlaktes; gewoonlik hierdie wallows is stofstorms sonder enige plantegroei.
voortplanting

Bulle en koeie meng nie tot broeiseisoen. Dominante bulle "is geneig om" koeie, na aanleiding van die koei rond totdat die koei kies om te paar. Gedurende hierdie tydperk, die bul blokke van die koei se visie sodat sy kan nie sien ander mededingende bulle, en blaasbalk by mans strewe na die koei se aandag.

Paarseisoen: Junie-September, piek aktiwiteit in Julie-Augustus
Gestasie: 270-285 dae. Kalf gebore April-Mei.
Werpselgrootte: 1 kalf

Basiese feite oor swart Bears
Die Amerikaanse swart beer is die kleinste van die drie bere spesies wat in Noord-Amerika, en word net in Noord-Amerika. Swart dra het kort, nie-terugtrekbare kloue wat gee hulle 'n uitstekende boom-klim vermoë.

Black Bear pels is gewoonlik 'n eenvormige kleur behalwe vir 'n bruin neus en lig merke wat soms verskyn op hul bors. Oos bevolkings is gewoonlik swart in kleur, terwyl die Wes-bevolkings wys dikwels bruin, kaneel en blonde kleur bykomend tot swart. Swart dra met 'n wit-blou pels is bekend as Kermode (Glacier) dra en hierdie unieke kleur fases word slegs in die kus British Columbia, Kanada.
dieet

Amerikaanse swart dra is omnivore: plante, vrugte, neute, insekte, heuning, salm, klein soogdiere en aas. In noordelike streke, hulle eet paai salm.
Swart dra, sal ook soms doodmaak jong bokkies of eland kalwers.
bevolking

Dit word geskat dat daar ten minste 600,000 swart dra in Noord-Amerika. In die Verenigde State, is daar na raming meer as 300,000 individue. Maar die Louisiana swart beer (Ursus americanus luteolu) en Florida swart beer (Ursus americanus floridanus) is uniek subspesies met klein bevolkings. Die Louisiana swart beer federale gelys as 'n bedreigde spesie en die Florida swart beer word geskat te tel 3000.
reeks

Die Amerikaanse swart beer versprei deur die hele Noord-Amerika, van Kanada na Mexiko en in ten minste 40 state in die VSA Hulle histories byna beset al die beboste gebiede van Noord-Amerika, maar in die VSA hulle nou beperk tot die beboste gebiede minder dig beset deur die mens. In Kanada, swart dra nog steeds bewoon die meeste van hul historiese reeks, behalwe vir die intensief geboer gebiede van die sentrale vlaktes. In Mexiko, is swart dra gedink het bewoon die bergagtige streke van die noordelike state, maar is nou beperk tot 'n paar oorblyfsel bevolkings.
gedrag

Swart dra is uiters aanpasbaar en wys 'n groot variasie in habitat tipes, al is hulle hoofsaaklik in beboste gebiede met dik grond plantegroei en 'n oorvloed van vrugte, neute, en die plantegroei. In die noordelike gebiede, kan hulle gevind word in die toendra, en hulle sal soms wei in velde of wei.

Swart dra geneig eensame diere te wees, met die uitsondering van moeders en welpies. Die bere wei gewoonlik alleen nie, maar sal duld mekaar en voer in groepe as daar is 'n oorvloed van kos in een gebied.

Die meeste swart dra winterslaap afhangende van plaaslike weersomstandighede en beskikbaarheid van voedsel in die winter maande. In gebiede waar daar is 'n konstante kosvoorraad en warmer weer deur die hele winter, kan dra nie hiberneer op alle of doen vir 'n baie kort tyd. Vroue gee geboorte en bly gewoonlik omskryf deur die winter, maar mans en vrouens, sonder jong mag hul slaapplekke van tyd tot tyd gedurende die winter maande verlaat.
voortplanting

Paarseisoen: Somer.
Gestasie: 63-70 dae.
Rommel Grootte: 1-6 welpies; 2 welpies is die mees algemene.
Cubs bly met die moeder vir 'n jaar en 'n half of meer, selfs al is hulle gespeen op 6-8 maande ouderdom. Vroue slegs elke tweede jaar reproduseer (of meer). Indien die jong sterf vir een of ander rede, kan die vroulike weer reproduseer na slegs een jaar.


Aan die begin van die negentiende eeu was daar tussen 1,5 miljoen tot twee miljoen Bighorn skape in Noord-Amerika. Vandag is daar minder as 70.000.
reeks

Bighorn skape was eens wydverspreid in die weste van Noord-Amerika. Deur die 1920's, is Bighorn skape uitgeskakel uit Washington, Oregon, Texas, North Dakota, Suid-Dakota, Nebraska, en 'n deel van Mexiko. Vandag, bevolkings is hervestig deur uitplant skape van gesonde bevolkings in vakante plekke.
gedrag

Bighorn skape woon in troppe of bands van ongeveer 5 tot 15 ooie, lammers altwee een jaar oud, en twee-jariges. Groepe mans is baie kleiner, gewoonlik nommering 04:58. In die winter, die ooi beeste sluit bands van soveel as 100 diere te skep.

In die herfs, die ramme kompeteer vir ooie deur met stamp wedstryde. Hulle hef mekaar teen 'n spoed van meer as 20 mph, hulle voorhoofde gekraak met 'n kraak wat meer as 'n kilometer gehoor kan word weg. Hierdie gevegte kan so lank as 24 uur duur.

voortplanting
Paarseisoen: November en Desember.
Gestasie: 5-6 maande.
Nageslag: 1 lam.

Lammers gebore word met 'n sagte, wollerige, lig-gekleurde rokke en klein hornbuds. Binne 'n dag, kan 'n lam loop en klim sowel as sy ma. 'N Lam sal bly met sy ma vir die eerste jaar van sy lewe.
dreigemente

Jag, het die verlies van voedsel van diere weiding en siekte van binnelandse lewendehawe verwoes Bighorn skape bevolkings. Terwyl vee is nie so veel van 'n bedreiging soos in die verlede, die verlies van habitat van die ontwikkeling van 'n toenemende bedreiging. Gewoonlik, nie roofdiere soos leeus berg, wolwe, Bobcats, coyotes en goue arende 'n bedreiging vir Bighorn skape inhou nie. Maar in gebiede waar skape bevolkings is laag, die dood van 'n skaap uit 'n natuurlike roofdier kan 'n risiko vir die groter bevolking.

Byna 'n derde van Kalifornië se bevolking van woestyn Bighorn skape het gesterf in die afgelope eeu. Hierdie verliese het voorgekom hoofsaaklik op die laer hellings, waar toename in temperatuur en afneem neerslag het verminder die bedrag van die plantegroei beskikbaar vir vreet en die varswater bronne hulle afhanklik is vir water. Meer bevolking van woestyn Bighorn skape kan wees op die risiko as die suidwestelike klimaat steeds warmer en droër word.
Redes vir hoop

Die bevolking van skiereiland bighorns getref 'n laagtepunt van sowat 280 diere in 1996. Sedertdien, danksy 'n groot deel van hul insluiting op die federale lys van bedreigde spesies, het hul getalle toegeneem tot sowat 600-offer hoop dat hierdie ratse berg bewoner sal nie val van die afgrond.